Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Anna lahja käteisenä tai tavarana – lapseni ei saanut tukia, koska siirsin hänelle rahaa astioiden ostoa varten

Lähtökohtaisesti vanhempien ei tarvitse elättää tai osallistua täysi-ikäisen lapsen elämisen kustannuksiin.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Skitsofreenikkopojan isä kirjoitti (HS Mielipide 24.4.), että hänen pojalleen antama lahjaraha oli otettu toimeentulotuessa huomioon tuloina, ja tukirahat vähenivät vastaavalla summalla.

Myös minulla on kokemus, että kotoa omaan asuntoon muuttanut aikuinen lapseni ei saanut vuokraan eikä vuokravakuuteen toimeentulotukea, koska olin laittanut tilille rahaa huonekalujen ja astioiden ostoa varten. Kotoa hän sai mukaansa vain sängyn.

Sosiaalityöntekijä voi käyttää harkintaa ja jättää ottamatta huomioon lahjan tulona, mutta nykyään tämä harkinnan mahdollisuus on unohdettu kokonaan. Harkinnan perusteluina voisivat olla pitkäaikainen toimeentulotuen tarve sekä sosiaaliset ja terveydelliset syyt, kuten esimerkiksi nimimerkkikirjoittajan tapauksessa.

On myös lyhytnäköistä, ettei sosiaalitoimi tue itsenäistyvää nuorta, jolla on työpaikka muttei säästöjä, jotta voisi ostaa huonekalut ja hoitaa vuokravakuudet. Kohtuullista olisi ollut, että edes osa vanhemman lahjoittamista rahoista olisi jätetty huomioimatta tuloina. Lähtökohtaisesti vanhempien ei tarvitse elättää tai osallistua täysi-ikäisen lapsen elämisen kustannuksiin.

Koska tilille pannut rahat huomioidaan tuloina, kehotan kaikkia vanhempia ja sukulaisia lahjoittamaan avustukset käteisenä tai tavarana. Näin toimittuna lahja ei tule viranomaisten tietoon eikä toimeentulotuki vähene.

Aikuisen lapsen äiti

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat