Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Menestyviä yrityksiä on kaikkialla Suomessa

Yritykset menestyvät sellaisillakin alueilla, joissa sen taloustieteilijöiden mukaan ei pitäisi olla lainkaan mahdollista.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanominen kirjoitus ”Alueellinen hajauttaminen voi tulla kalliiksi” (25.4.) antoi hyvin yksipuolisen kuvan aluepolitiikasta ja Suomen talouskasvusta. Taloustieteilijät ovat kommenteissaan innokkaasti tukeneet keskittämispolitiikkaa ja tyrmänneet pääministerin hajautusta tukeneet ajatukset.

Puolueet laidasta laitaan kaikkialla Suomessa haluavat kehittää alueiden elinvoimaa eivätkä keskittää kaikkea taloudellista toimeliaisuutta muutamiin kasvukeskuksiin.

Modernia vientiteollisuutta harjoitetaan menestyksellisesti eri puolilla Suomea. Metsäteollisuus on sijoittunut lähelle raaka-ainettaan metsää. Kaivosteollisuus toimii tietenkin siellä, missä on malmia. Lappi ja Järvi-Suomi ovat Helsingin ohella turistien suosikkeja.

Kansainvälistyneitä pk-yrityksiä ei ole vain kasvukeskuksissa. Keskittämisen ihailijoille näyttää olevan kiusallista, että suuri osa menestyvistä yrityksistä toimii eri puolilla Suomea.

Käytäntö ja teoria ovat ristiriidassa. Yritykset menestyvät sellaisillakin alueilla, joissa sen taloustieteilijöiden mukaan ei pitäisi olla lainkaan mahdollista. Maakuntien syyttelyn sijasta pitäisikin miettiä, miten saadaan koko maan kasvupotentiaali käyttöön niin kasvukeskuksissa kuin niiden ulkopuolellakin.

Pentti Mäkinen

maakuntajohtaja, Mikkeli

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat