Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matka-aika piteni ja lippujen hinnat nousivat

VR:n liikennöintimuutokset rantaradalla vaikeuttavat tuhansien matkustajien päivittäistä elämää.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

VR lakkautti Kirkkonummen aseman kaukojunien pysähdyspaikkana päiväsaikaan 27. maaliskuuta alkaen. Tämä hankaloitti merkittävästi tuhansien matkustajien päivittäistä elämää.

Mikäli nykyään mielii Turun suuntaan junalla, tulee ensin joko matkustaa puoli tuntia ”väärään suuntaan” Leppävaaraan tai vaihtoehtoisesti käyttää VR:n kolme kertaa päivässä järjestämää liityntäbussiyhteyttä Karjaalle (kesto 50 minuuttia, yhteys lakkautetaan joulukuussa 2016). Niin tai näin, matka-aika pidentyi merkittävästi.

Mainittakoon, että liityntäkuljetuksella liikuntavammaisten ja lemmikkieläinten ei ole mahdollista matkustaa lainkaan, ja lastenvaunujakin otetaan kyytiin harkinnan mukaan.

VR on jo pitkään hinnoitellut lippunsa rantaradalla siten, että Helsinki–Turku-välin liput ovat järjestäen halvempia kuin esimerkiksi Kirkkonummi–Turku-liput.

Säännöllisesti Turkuun matkustavana olen jo pitkään käyttänyt pääsääntöisesti Helsinki–Turku-lippuja, vaikka todellisuudessa matkustan aina välillä Kirkkonummi–Kupittaa.

Tiedustelin VR:n asiakaspalvelusta, voinko yhä jatkaa matkustamista halvemmilla Helsinki–Turku-lipuilla, vaikka Karjaalta minun tuleekin nykyään nousta bussiin. Puhelimessa sain vastaukseksi, että ennen 27.3. ostetuilla lipuilla tämä on mahdollista. Sain myös sähköpostitse VR:ltä vastauksen, jonka mukaan olenkin oikeutettu nousemaan myös uusilla lipuilla bussiin. Kumpikohan mahtaa pitää paikkansa? En haluaisi lähteä tätä arvuuttelemaan käytännössä.

Lopputulemana VR:n muutoksista meidän kirkkonummelaisten matka-aika pitenee huomattavasti ja joudumme tämän lisäksi vielä maksamaan lipuistamme kalliimman hinnan. Ei ihme, että matkustajat ovat junan sijaan hypänneet omien autojensa rattiin. Myös halpabussiyhtiöt kiittävät.

Hanna Repo

tohtorikoulutettava, Kirkkonummi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat