Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pysäköintimaksu tulisi määrätä auton pituuden mukaan

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kun maksuilla halutaan ohjailla pysäköintikäyttäytymistä ja kun kerran tila on rahaa (HS Kaupunki 25.4.), asukaspysäköintimaksun kannattaisi määräytyä auton pituuden mukaan. Autokohtaiset kokotiedot saadaan samalla kuin muutkin tiedot asukaspysäköintitunnusta varten. Se voisi kannustaa asukaspaikkojen käyttäjiä hankkimaan pienempiä autoja, joita rajallisille kadunvarsipaikoille mahtuisi paremmin. Olisihan se oikeudenmukaista.

Muille kadunvarsipaikoille tulijat eivät aina tule ”muualta”. Asukaspysäköijät voivat liikkua autoillaan myös muualla kaupungin alueella. Mittaripaikkojen hinnankorotukset koskevat myös heitä. Kun asukaspysäköinnin vuosimaksu nousee, siihen saisi sisältyä mahdollisuus pysäköidä myös mittaripaikoilla.

Miksei kaupunki voisi olla yksi asukaspysäköintialue, ja vuosimaksu oikeuttaisi pysäköimään mihin tahansa asukaspaikalle? Eihän auto vie kuin yhden asukaspysäköintipaikan kerrallaan. Tai sitten on saatava tuntuva alennus normaalihinnasta asukaspysäköintitunnusta käyttämällä.

Marianne Olanterä

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat