Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös käteinen raha pitää ilmoittaa toimeentulotukea hakiessa

Monessa kunnassa lahjoituksia jätetään ottamatta huomioon tiettyyn rahamäärään saakka.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Toimeentulotuki on puhuttanut mielipidesivulla. Nimimerkki Aikuisen lapsen äiti (HS Mielipide 26.4.) kehotti antamaan lahjat läheisille joko käteisenä tai tavarana.

Toimeentulotuen hakijan tulee lain mukaan hakemuksessaan ilmoittaa kaikki tiedossaan olevat toimeentulotukeen vaikuttavat välttämättömät tiedot. Allekirjoituksellaan asiakas vahvistaa antaneensa hakemuksessaan totuudenmukaiset tiedot. Jos hakija jättää ilmoittamatta saamiaan tuloja – oli ne saatu käteisenä tai pankkitilille – hän voi syyllistyä rikokseen.

Jos toimeentulotukiasiakas on saanut tämänkaltaisia rahoja, niistä voi toimeentulotukihakemuksessa tehdä selvityksen. Monessa kunnassa lahjoituksia jätetään ottamatta huomioon tiettyyn rahamäärään saakka.

Koska toimeentulotuki on viimesijainen toimeentuloturvan muoto, ei voida ajatella, että toimeentulotuen suuruuteen suhteutettuna suuret lahjoitukset voitaisiin jättää kokonaan huomioimatta, kun tarvetta toimeentulotukeen arvioidaan.

Tavaroiden lahjoittaminen on laillinen tapa tukea toimeentulotukea saavaa omaista. Asiakkaalle tarpeellista asuinirtaimistoa tai tarpeellisia työ- tai opiskeluvälineitä ei oteta huomioon toimeentulotuen tarvetta arvioitaessa.

Tero Tyni

Ellen Vogt

erityisasiantuntijoita

Maria Porko

lakimies

Suomen Kuntaliitto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat