Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirjankansillakin on tekijänsä

Hyvin toteutettu kansikuva tai kirjanpäällys pysäyttää.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kulttuurisivuilla (HS 25.4.) esiteltiin näyttävästi saksalainen kirjailija Nele Neuhaus ja erään hänen teoksensa vastikään ilmestynyt suomennos. Jutussa siteerattiin kirjailijan myönteisiä sanoja suomalaisen laitoksen kannesta ja annettiin lukijoille myös lyhyt kuvaus kannen aiheesta.

Kuinka ollakaan, jutussa jäi kertomatta, kenen työstä oli kysymys. Kirjailijaa miellyttänyt kirjanpäällys oli Martti Ruokosen työtä. Jutussa jäi mainitsematta myös suururakan tehneen suomentajan, Veera Kasken, nimi.

Hyvin toteutettu kansikuva tai kirjanpäällys pysäyttää ja saa kirjakaupassa liikkujan tarttumaan sellaiseenkin kirjaan, jonka kirjoittajan nimi on hänelle entuudestaan tuiki tuntematon. Tuo ostotuulella oleva tai muuten vain liikkeessä lorviva ihminen lukee, mitä tuon kirjan takakannessa tai päällyksen liepeissä sanotaan, hän maistelee kirjan alkusivujen tekstiä, vilkaisee ehkä pidemmällekin.

Kustantajien kirjakauppoihin tuomissa lopputuotteissa ei ole kyse vain teoksista ja kirjailijoista, vaan myös kääntäjien, graafikoiden ja muiden kirjojen ulkoasun suunnittelijoiden työstä. Tuotakoon se näkyville myös arkisissa yhteyksissä.

Vuoden 2015 kauneimmiksi kirjoiksi valitut kirjat ovat muuten nähtävillä toukokuun puoliväliin saakka Kansalliskirjaston kahvilassa Café Rotundassa.

Anna Perälä

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat