Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asiakkaan täytyy voida luottaa taksiin

Jos hinnoittelu vapautettaisiin, matkan hinta pitäisi melkein aina sopia etukäteen ennen kyydin aloittamista.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ministeri Anne Berner (kesk) aikoo järjestää vallankumouksen taksialalle. Häntä tukevat professorit ja muut ”asiantuntijat”, mutta kukaan ei kysy meiltä alan ammattilaisilta mitään!

Kilpailua pitäisi siis kiristää ja saada hinnat alas. Virossa ja Ruotsissa taksiala avattiin avoimelle kilpailulle. Miten kävikään? Ismo Heinisuon (HS Mielipide 21.4.) mielestä kaikki on hyvin, mutta ei se nyt aina niin hyvin mene. Monet Virossa käyneet mummot kertovat yhä, kuinka matka satamasta Mustamäen torille maksoi maltaita. Samanlaisia huijareita ajelee Tukholmassa, Göteborgissa ja Malmössä.

Jos hinnoittelu nyt meilläkin vapautettaisiin, matkan hinta pitäisi melkein aina sopia etukäteen ennen kyydin aloittamista. Ei myöskään olisi takeita siitä, että matka tehtäisiin suorinta reittiä käyttäen.

Miten kävisi kyytien luotettavuuden ja laadun? Auton on oltava siisti. Kuskin pukeutumisen on oltava asiallista ja käytöksen kunnollista. Näitä asioita valvotaan tarkasti. Töppäilyistä voi menettää ajo-oikeutensa. Jos asiakkaalla on valittamisen aihetta, on aina parasta soittaa taksitarkastajalle.

Perusteellisesta koulutuksesta huolimatta alalla on kuljettajia, joille jopa navigaattorin käyttö ja katujen oikein kirjoittaminen on vaikeaa. Perille on lopulta päästy, kun asiakas on opastanut kuljettajaa kortteli korttelilta. Mutta entä jos asiakaskaan ei tunne tietä perille? Mihin joudutaan, jos kuka tahansa pääsee luotsaamaan taksia?

Monet ulkomaalaiset ovat kehuneet suomalaisia taksipalveluja. Yhdyn ministeri Timo Soinin (ps) kantaan, että meillä on hyvin toimiva systeemi, jota tietenkin voidaan kehittää. Mutta malttia pitää olla, ettei jouduta ojasta syvälle allikkoon.

Tapio Luode

taksinkuljettaja, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat