Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kommandopipo ja kasvot peittävä liina eivät kuulu vappumarssille

Vapun perinteisiin arvoihin kuuluvat muun muassa vapaus, tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus. Mitä voi olettaa niiden osallistujien tarkoitusperistä, jotka haluaisivat marssia naamioituneina?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Työväen perinteinen vappujuhla lähenee. Sunnuntaina tosin marssitaan poikkeukselliseen suuntaan: Hakaniemestä poispäin keskustassa olevalle Kansalaistorille.

Porua on herättänyt järjestävien tahojen yhteinen päätös, ettei marssille saa osallistua kasvot naamioituna. Muutamat osallistujat olisivat ilmeisesti halunneet näin tehdä. Päätökselle on selvät perusteet. Esimerkiksi vuoden 2014 vappumarssilla poliisi otti kiinni kymmenen mielenosoittajaa, jotka olivat varustautuneet teroitetuilla astaloilla.

Helsingin Sanomissa kerrottiin 28.4. poliisin pyrkineen selvittämään yhteenottojen riskiä tänä vuonna. On tärkeää, että poliisi on tilanteen tasalla.

Vapun perinteisiin arvoihin kuuluvat muun muassa vapaus, tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus. Näiden arvojen juhlistamiseen ei tarvita kommandopipoa tai kasvot peittävää liinaa. Mitä voi olettaa niiden osallistujien tarkoitusperistä, jotka haluaisivat marssia naamioituneina?

Myös laki kieltää julkisella paikalla naamioitumisen, jos ilmeisenä tarkoituksena on aiheuttaa järjestyshäiriöitä.

Kansalaistorille odotetaan myös paljon lapsiperheitä, koska paikalla on pomppulinna, kiipeilytelineitä ja lastenyhtye Kengurumeininki. Vappujuhlaan pitää myös perheen pienimpien voida osallistua pelkäämättä.

Anarkistit eivät kuulu perheiden vappujuhlaan. He voivat juhlia työväenperinteestä poikkeavia omia arvojaan jossain toisaalla.

Antti Koskela

varapuheenjohtaja, Helsingin Sdp

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat