Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Potilaat ovat oppineet vaatimaan erilaisia hoitoja

On hyvä asia, että potilaat ovat kiinnostuneita omasta terveydentilastaan ja haluavat olla omassa hoidossaan aktiivisesti mukana.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Sairaanhoitaja Ninni Ylikallio (HS Mielipide 27.4.) on huolissaan potilaista, jotka ostavat tarpeetonta ja haitallista hoitoa yksityiseltä palveluntarjoajalta. Olen työskennellyt kymmenen vuotta sairaanhoitajana sekä julkisella että yksityisellä sektorilla ja olen myös kiinnittänyt huomiota siihen, että potilaat osaavat vaatia erilaisia hoitoja, koska tiedonsaanti on nykyään niin helppoa.

On hyvä, että potilaat ovat kiinnostuneita omasta terveydentilastaan ja haluavat olla omassa hoidossaan aktiivisesti mukana. Ammattilaisen pitää pystyä tunnistamaan potilaan inhimillinen pelko ja hätä ja perustelemaan, miksi jokin hoito on tarpeellista ja toinen ei.

Potilaiden hoitaminen ei ole mustavalkoista, ja rajatapauksissa päätöksen tekeminen tai tekemättä jättäminen tutkimuksista voi olla vaikeaa. Sekä julkisella että yksityisellä puolella tehdään ajoittain turhia hoitopäätöksiä tai jätetään potilaita tutkimatta silloin, kun heidät pitäisi tutkia. Väitän kuitenkin, että suurin osa näistä päätöksistä on tehty ajatellen potilaan parasta, oli kyseessä yksityinen tai julkinen palveluntuottaja.

Ongelmien kaivamisen sijasta meidän terveydenhuollon ammattilaisten tulisi keskittyä enemmän ratkaisujen tuottamiseen ja kehittää yhteistyöideoita julkisen ja yksityisen sektorin välille, jotta potilaiden etu toteutuisi sekä kustannustehokkaasti että parhaalla mahdollisella tavalla. Tavoite meillä kaikilla on kuitenkin sama: hyvin hoidettu potilas.

Jenni Keinänen

sairaanhoitaja,

Health Management and Business yamk-opiskelija, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat