Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tulisiko Suomesta taistelutanner?

Venäjä olisi ikään kuin ahdistettu erilleen koko läntisestä Euroopasta. Ahdistettu on arvaamaton.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Taas käydään keskustelua suhteestamme Natoon. Oikeisto on Natoon liittymisen kannalla. Enemmistö suomalaisista pitää liittymistä vääränä ratkaisuna. Ovatko liittymisen kannattajat miettineet asian loppuun asti?

Jos Suomi liittyisi Natoon, Venäjä jäisi kokonaan Nato-rajan taakse. Nyt Venäjä on Suomen kohdalla ilman Naton ahdistavaa rajaa. Kannattaa ajatella, miltä se tuntuisi venäläisistä, jos tuo raja menisi umpeen. Maa olisi ikään kuin ahdistettu erilleen koko läntisestä Euroopasta. Me tiedämme, mitä pesästään ahdistettu karhu voi tehdä. Ahdistettu on arvaamaton.

Jos Naton jäseneksi halutaan, pitää ajatella sen seuraukset loppuun asti. Mitä Naton perussopimuksen 5. artikla tarkoittaa, jos sota syttyy? Nato tulee avuksemme. Alkaa sota Venäjää vastaan. Kumpi ehtii Suomen maaperälle ensin, Venäjä vai Nato? Maantieteen vuoksi kilpajuoksun voittaisi Venäjä. Sota käytäisiin ainakin osin, jos ei kokonaan, Suomen maaperällä. Hävitys kohtaisi laajoja alueita. Entä mitä tapahtuisi sitten, kun Naton mahtavat ilmavoimat ehtisivät meidän avuksemme? Silloinkin suurimman hävityksen alle jäisi Suomi, ainakin Itä-Suomi. Riippumatta siitä, miten sodassa lopulta kävisi.

Liittyessään Natoon Suomen olisi lisättävä huomattavasti sotilaallista voimaansa. Nato haluaa, että sen jäsenvaltiot sijoittavat määrätyn määrän rahaa ja voimavaroja armeijaansa. Se maksaisi Suomelle muutaman lisämiljardin, jotka tulisivat veronmaksajien taskusta. Parhaimmassakin tapauksessa jäsenyys tulisi kalliiksi.

Sakari Tahvanainen

Joensuu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat