Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten voi olla koti ilman perhettä?

Pakolaisina Suomeen tulleille perheenkokoajille ollaan asettamassa kohtuuttomia tulorajoja.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pakolaistaustaisten maahanmuuttajien kanssa päivittäistä kotouttamistyötä tekevinä ammattilaisina jaamme Nasima Razmyarin (HS Mielipide 23.4.) huolen hallituksen aikomuksista rajoittaa pakolaisten perheenyhdistämisen mahdollisuuksia.

Pakolaisina Suomeen tulleille perheenkokoajille ollaan asettamassa kohtuuttomia tulorajoja. Esimerkiksi puolison ja kaksi lasta Suomeen saadakseen on tienattava nettona 2 600 euroa kuukaudessa. Tämä on summa, johon edes me korkeakoulutettuina suomalaisina emme yllä.

On täysin epärealistista kuvitella, että kukaan juuri maahan tullut ja vasta suomen kieltä opetteleva tienaisi tällaisia summia perhe-elämän jatkumisen kannalta kohtuullisessa ajassa. Oikeus perhe-elämään on ihmisoikeus, jota suunniteltu lainmuutos räikeästi rikkoisi. Emme voi sosiaalialan ammattilaisina myöskään katsoa olevan lapsen edun mukaista erottaa lasta vanhemmistaan näiden varallisuuden perusteella.

Kotoutuminen sanana viittaa kotiin, mutta miten voi olla kotia ilman perhettä? Näemme työssämme, kuinka asiakkaan kotoutuminen yleensä alkaa vasta siitä hetkestä, kun hän saa perheensä luokseen. Kaikki verovaroin kustannetut työllistämistä ja kotoutumista edistävät toimet ovat toissijaisia ihmisen mielessä silloin, kun huoli omasta perheestä on suuri.

Näemme epätoivon, joka syntyy, kun ihminen on epävarma mahdollisuuksistaan koskaan enää elää perheensä kanssa.

Hallituksen asettamat tavoitteet tehokkaan kotouttamisen edistämisestä ja radikalisoitumisen torjunnasta ovat nähdäksemme hukkaan heitettyjä, jos perheenyhdistäminen tehdään käytännössä mahdottomaksi. Jos haluamme säilyttää Suomen turvallisena ja hyvänä maana elää, täytyy meidän antaa kaikille tasa-arvoiset mahdollisuudet perhe-elämään.

Inka Pelkonen

Netta Bracone

Marjukka Huttunen

sosiaalityöntekijöitä, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat