Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen Nato-optio on hataralla pohjalla

Nato arvioi uusia jäsenmaita kahdella kriteerillä: maassa pitää olla vakaa ja Nato-myönteinen hallitus ja asukkaiden enemmistön on kannatettava jäsenyyttä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kun lukee perjantaina julkaistua Suomen Nato-selvitystä, saa melkein käsityksen, että Suomi ja Ruotsi voisivat noin vain hakea Nato-jäsenyyttä ja tulla Naton jäsenmaiksi.

Vierailin syksyllä 2015 Naton päämajassa Brysselissä erään Suomen talouselämää edustavan ryhmän mukana. Ministerineuvos Pekka Kaihilahti Suomen Nato-edustustosta kertoi meille seuraavaa. Nato arvioi uusia jäsenmaita kahdella kriteerillä: maassa pitää olla vakaa ja Nato-myönteinen hallitus ja asukkaiden enemmistön on kannatettava jäsenyyttä. Sen jälkeen Nato voi pyytää maata tekemään liittymisanomuksen. Jos yksikin jäsenmaa vastustaa sitä, tulee pakit. Ilman pyyntöä Natoon ei siis voi edes hakea.

Tietävätkö Nato-selvityksen tekijät ja siitä spekuloivat päättäjämme, että Suomen Nato-optio lepää aika hataralla pohjalla? Onko meillä vakaa Nato-myönteinen hallitus ja seisooko kansa Nato-jäsenyyden takana?

Tapani Riekkinen

ekonomi, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat