Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pystyykö Suomi yksin torjumaan maahan kohdistuvat uhat?

Ohjukset muodostavat yksiselitteisen uhan Suomelle.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ulkoasiainministeriö julkaisi perjantaina asiantuntijaryhmän laatiman arvion Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden vaikutuksista.

Suomen sotilaalliseen liittoutumiseen liittyviä kysymyksiä on käsitelty selvityksessä monipuolisesti, mutta yksi peruskysymys on jätetty ulkopuolelle. Onko Venäjä Suomelle sotilaallinen uhka, ja jos on, onko Suomella kyky yksin eliminoida tuo uhka?

Venäjän ohjusvarustelu lähialueillamme Kuolan niemimaalla, Pietarin alueella ja Kaliningradissa on ollut sekä määrällisesti että laadullisesti voimakasta meneillään olevalla vuosien 2010–2020 varusteluohjelmakaudella. Venäjä on tuonut rajamme pintaan edistykselliset S-400-ilmatorjuntaohjukset ja lyhyen matkan ballistiset Iskander-ohjukset.

Suomea lähimmät ohjuslaukaisupaikat ovat Karjalankannaksella Vaskelan Nenimäen kylässä ja Kuolan niemimaalla Murmanskin alueella Olenja Gubasta hieman kaakkoon. Ohjukset ovat liikkuvilla alustoilla, joita voidaan siirtää nopeasti paikasta toiseen.

Karjalankannaksen Vaskelasta Lappeenrantaan ohjukset lentäisivät runsaassa kahdessa minuutissa ja Helsinkiin noin viidessä minuutissa. Ohjukset muodostavat yksiselitteisen uhan Suomelle. S-400-ohjukset ovat erityinen uhka Suomen ilmatilan puolustamiselle.

Suomella ei nyt ole mahdollisuutta torjua noita ohjuksia laukaisun jälkeen. Suomella ei ole ohjustentorjuntaohjusjärjestelmää. Sotatilanteessa meidän tulisi tuhota laukaisualustat nopeasti.

Kun Suomi harkitsee sotilaallista liittoutumista, on huomioitava jo nyt Suomeen kohdistuvat sotilaalliset uhat ja pystymmekö pienenä maana yksin niihin uskottavasti vastaamaan. Venäjä varustautuu sotilaallisesti lähialueillamme riippumatta siitä, onko Suomi Naton jäsenmaa vai ei.

Ari Pesonen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat