Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autojen romutuspalkkio on näpertelyä – turhat verot olisi poistettava

Jos oikeasti halutaan vaikuttaa liikenteen päästöihin ja ajoneuvokaluston uusiutumiseen, pitää turhat raippaverot poistaa, kirjoittaa Harri Ojala HS:n mielipidesivulla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Vanhojen autojen poistaminen liikenteestä romutuspalkkiota vastaan ei vaikuta merkittävästi liikenteen päästöihin, toisin kuin Pekka Kauppi lisäkiristyksiä ehdottamalla väittää (HS Mielipide 1.5.). Jos oikeasti halutaan vaikuttaa liikenteen päästöihin ja ajoneuvokaluston uusiutumiseen, pitää turhat raippaverot poistaa, kuten Ruotsissa on tehty.

Siellä vähäpäästöiset (”miljöbil”) kaasu- sähkö- ja hybridiautot on vapautettu käyttömaksuista neljältä ensimmäiseltä vuodelta, ja senkin jälkeen saa ajella pienemmällä maksulla. Suomessa näille autoille on määrätty auton käyttömaksun lisäksi vielä käyttövoimavero, sillä eihän autoilija saa hyötyä alemmista käyttökustannuksista yrittäessään vähentää päästöjä.

Maahan tuoduilta uusilta ja käytetyiltä ”ympäristöautoilta” pitää poistaa sekä autovero että käyttövoimavero. Ylihintaisiin ja teennäisesti verotettuihin autoihin sijoitetut rahat ovat pois muusta kansantaloutta piristävästä kulutuksesta.

Voisiko joskus tarjota porkkanaa ainaisen kepin ja raipan sijaan?

Harri Ojala

Tampere

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat