Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elintapamuutosta tekeville ei ole tarpeeksi palveluita

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomissa on viime päivinä kirjoitettu lihavuuden hoidosta.

Nimimerkki Mistä tukea kertoi (HS Mielipide 1.5.) kokemuksistaan Helsingin terveyskeskuksessa. Lääkäri oli toiminut mallikkaasti eli ottanut asiakkaan huolen vakavasti ja ohjannut hakeutumaan painonhallintaryhmään. Terveyskeskus organisaationa oli kuitenkin pettänyt: sillä ei ollut tarjota asiakkaan tarvitsemaa palvelua.

Nimimerkki kertoi edelleen, että terveydenhoitajan hätäinen yritys korvata palvelun puute puhelinohjauksella aiheutti enemmän haittaa kuin hyötyä.

Sama tilanne vallitsee ikävä kyllä kaikissa muissakin maamme terveydenhuollon organisaatioissa silloin, kun asiakas tarvitsee apua elintapamuutokseen: kattava, ammattitaitoisesti suunniteltu ja toteutettu, erikoistunut valikoima oikea-aikaisia ja oikein kohdennettuja palveluita puuttuu.

Teknologia ei yksin ratkaise ongelmaa, vaan terveydenhuollon organisaatioiden on rakennettava palveluvalikot kuntoon.

Sote-uudistus onneksi tuonee palveluiden tarjoajille kannustimen tarttua asiaan, mikäli poliitikoilla vain on järkeä toteuttaa Tuomas Pöystin ehdotus (HS 28.4.): ”Rahoitukseen pitää sisältyä voimakas kannustin etsiä mahdollisimman vaikuttavia toimia, joilla ihminen pysyy terveenä.”

Pilvikki Absetz

johtaja, terveyden edistämisen dosentti, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat