Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin yliopiston hallintojohtaja HS:n mielipidepalstalla: Irtisanomiset ovat huolella harkittuja

Helsingin yliopiston irtisanomiset on kohdistettu ensisijaisesti työntekijöihin, joiden työ on vähentynyt tai on loppumassa kokonaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Helsingin yliopiston rahoitusta on leikattu.
Helsingin yliopiston rahoitusta on leikattu. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Professori Heikki Hännisen haastattelusta (HS Sunnuntai 1.5.) saattoi syntyä virheellinen kuva Helsingin yliopiston irtisanomisprosessista.

Maan hallituksen Helsingin yliopistoon kohdistamat rajut rahoitusleikkaukset ovat johtaneet siihen, että yliopisto joutuu tuotannollis-taloudellisista syistä irtisanomaan paljon erinomaisia ja sitoutuneita työntekijöitä. Henkilöstömenot ovat kaksi kolmasosaa yliopiston menoista, joten irtisanomisilta ei voitu välttyä.

Irtisanomiset on kohdistettu ensisijaisesti työntekijöihin, joiden työ on vähentynyt tai on loppumassa kokonaan. Lisäksi on kiinnitetty huomiota siihen ammattitaitoon, kokemukseen ja osaamiseen, jota arvioidaan tarvittavan eniten.

Opetus- ja tutkimushenkilöstön kohdalla on painotettu erityisesti korkeatasoista opetus-, tutkimus- sekä julkaisutoimintaa, tutkijakoulutukseen osallistumista, täydentävän rahoituksen hankkimista sekä osallistumista kansainväliseen toimintaan ja yhteiskunnalliseen vuorovaikutukseen.

Tiedekuntien dekaanit ovat soveltaneet näitä yliopiston yhteisiä kriteereitä. Yliopisto ei voi julkisesti kommentoida yksittäisten henkilöiden tilannetta.

Helsingin yliopiston vuotuinen rahoitus vähenee noin 106 miljoonaa euroa. Tästä alle puolet katetaan henkilöstövähennyksillä. Henkilöstömäärä vähenee vuoden 2017 loppuun mennessä lähes tuhannella työntekijällä. Ensisijaisena keinona yliopisto käyttää määräaikaisten työsuhteiden päättymisiä, eläköitymisiä ja työntekijöiden hakeutumista toisen työnantajan palvelukseen. Yliopisto kertoo irtisanottujen lopullisen lukumäärän toukokuun lopulla, kun prosessi on päättynyt.

Esa Hämäläinen

hallintojohtaja

Helsingin yliopisto

Linda Tammisto / Helsingin yliopisto
Hallintojohtaja Esa Hämäläinen.
Hallintojohtaja Esa Hämäläinen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat