Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Moni harmittelee lukiossa tekemiään valintoja

On hienoa, jos nykylukiolaiset tietävät jo kouluun mennessään, mitä aikovat tehdä ja mitä tietoa tarvitsevat.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Abiturientti Miika Reinikainen (HS Mielipide 4.5.) argumentoi syksyllä alkavan lukioiden tuntijakokokeilun puolesta toteamalla, että monet opiskelijat tietävät jo lukioon tullessaan, mitä he haluavat opiskella. Heillä pitäisi täten olla mahdollisuus karsia turhiksi arvioimiaan kursseja.

Jo jonkin aikaa ammatissani toimineena olen monet kerrat jälkikäteen harmitellut, kuinka tärkeää olisikaan ollut opiskella lukiossa englannin, ruotsin ja ranskan lisäksi myös alallani olennaista saksaa. Kuinka hyvä olisikaan ollut jo lukioikäisenä osata arvostaa psykologiaa, kuinka hyödyllistä opiskella filosofiaa, kuinka olisi pitänyt ylittää mukavuusalue ja hankkia enemmän ymmärrystä luonnontieteistä valitsemalla valinnaiset kurssit biologiasta, kemiasta ja pitkästä fysiikasta.

Aikuisena työn ohessa opiskelu vaatii aikaa, rahaa ja itsekuria paljon enemmän kuin nuorena lukiossa, jolloin oppiminen oli päätyö ja sivistyksen kartuttaminen suuri ilo ja haaste matkalla tuntemattomaan maailmaan.

On hienoa, jos nykylukiolaiset tietävät jo kouluun mennessään, mitä he aikovat tehdä ja mitä tietoa päämääräänsä tarvitsevat. Ehkä nykypolvi on tässä suhteessa aikaisempaa viisaampi.

Elina Salmi

lehtori

Centria-ammattikorkeakoulu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat