Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingissä matkustaa vain älypuhelin

HSL:n päätös poistaa tekstiviestilippu kohtelee matkustajia eriarvoisesti.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

HSL:n päätös poistaa tekstiviestilippu (HS.fi 3.5.) kohtelee matkustajia eriarvoisesti. HSL olettaa, että matkustajalla on käytössään älypuhelin ja suomalaisen operaattorin liittymä. Miten älypuhelin voidaan asettaa matkanteon edellytykseksi, jos halutaan maksaa kertamaksu?

Väkisin tulee mieleen, että HSL ei myöskään ole muistanut turisteja, joilta niin ikään edellytetään älypuhelimen omistamista ja halua käyttää maksullista suomalaisen operaattorin verkkoa. Ensin tulee ladata sovellus ja sitten jokainen lippu erillisenä ostotapahtumana.

Eli tervetuloa nauttimaan hyvästä joukkoliikenteestä Helsinkiin – mutta vain, jos sinulla on älypuhelin.

Sellaisessakin hiljaisessa liikenteen takapajulassa kuin Lontoossa on ymmärretty, että jos lipunmyynti liikennevälineissä lopetetaan, sitä ei korvata puhelinverkkoon ja -sovelluksiin perustuvalla systeemillä. Oyster-matkakortteja myydään jokaisella metroasemalla, monissa kioskeissa ja kaupoissa, vain muutamia mainitakseni.

Helsingissä pitää tietää, mistä lipputuotteita voi ostaa. Automaatteja on aivan liian vähän, eikä myyntityön poistaminen kuljettajilta automaattisesti tuo joustavuutta liikenteeseen.

Tiina Hietanen

junan tuoma helsinkiläinen

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat