Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Paras”, ”loistava”, ”esimerkillinen” – olin kehuttu opettaja, mutta tiesikö yliopisto sitä minut irtisanoessaan?

Sain opiskelijoilta ja kollegoilta erittäin hyvää palautetta opetuksestani. Olen varma, että minut irtisanonut toisen tieteenalan dekaani ei tietänyt tästä mitään, kirjoittaa Helsingin yliopistosta irtisanottu opettaja HS:n mielipidesivulla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat
Mika Ranta / HS
Helsingin yliopiston tiedotilaisuus YT-neuvotteluista tammikuussa.
Helsingin yliopiston tiedotilaisuus YT-neuvotteluista tammikuussa. Kuva: Mika Ranta / HS

Hallintojohtaja Esa Hämäläisen mukaan (HS Mielipide 5.5.) Helsingin yliopiston irtisanomiset ovat olleet huolellisesti harkittuja. Ne on kohdistettu ensisijaisesti työntekijöihin, joiden työ on loppumassa. Opetus- ja tutkimushenkilöstön kohdalla on painotettu korkeatasoista opetus- ja tutkimustoimintaa.

Olen irtisanottua opetushenkilökuntaa. Miten opetuksen laatua on arvioitu opetushenkilöstön kohdalla? Opiskelijapalautteella? Miten se on välitetty dekaaneille?

Saamani opiskelijapalaute lienee niin hyvää kuin mahdollista: ”täydellinen opettaja”, ”paras yliopistolla koskaan käymäni kurssi”, ”pedagogisesti kurssin paras luennoitsija”, ”loistavat, ajankohtaiset ja innostavat harjoitukset”, ”esimerkillinen opetustapa ja opettaja”.

Kurssiani kuunnellut eri oppiaineen kollega kehui oma-aloitteisesti opetustani. Toinen kollega taas kertoi minun olleen opiskelijapalautteessa ylivoimaisesti paras luennoitsija kurssilla, joka toteutettiin monen opettajan voimin.

Esimieheni (professori) arvioi opiskelijapalautettani näin: ”Todella hyvää ja kannustavaa sekä merkille pantavaa palautetta!”

Tiesikö minut irtisanonut toista tieteenalaa edustava dekaani opetukseni tasosta? Olen varma, että ei. Dekaani kertoi, ettei ollut keskustellut kenenkään oppiaineeni edustajan kanssa ennen irtisanomispäätöstään. Kerrottuani hänelle saamastani palautteesta, hän sanoi, että elämä on epäreilua.

Kokonaisharkintaakaan irtisanomisessani ei ole voitu noudattaa. Tieteenalani on nimetty tiedekunnassa kehitettäväksi painopistealueeksi.

Irtisanomisen perusteita ihmettelevä

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat