Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki käytti kanien torjuntaan 160 000 euroa

Monet yhdistykset ja yksityiset kansalaiset ovat tehneet erinomaista talkootyötä vieraslajien torjumiseksi.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mielipidesivulla on kirjoitettu vieraslajeista sekä niiden aiheuttamista haitoista ja kustannuksista.

Joistakin vieraslajeista on selvää haittaa, ja niitä torjutaan silloin, kun se on mahdollista. Helsingissä on laskettu, että viime vuonna torjuntatyöhön käytettiin noin 400 000 euroa.

Suurimmat kustannukset tulivat kanien torjunnasta, johon käytettiin 160 000 euroa. Kaneja torjutaan, koska ne syövät istutuksia sekä puiden ja pensaiden tyviosien kuorta ja kaivavat maanalaisia käytäviä.

Pienpetojen, kuten minkin ja supikoiran, torjuntaan käytettiin kaupungin arvokkailla lintuvesillä 50 000 euroa. Jättiputkea sekä luonnon monimuotoisuudelle haitallista jättitatarta ja kurtturuusua, torjuttiin yhteensä 50 000 eurolla. Kurtturuusun piikikkäät ja tiheät kasvustot haittaavat myös rantojen virkistyskäyttöä.

Lisäksi kustannuksia aiheutui muun muassa esiintymätietojen selvittämisestä, tietokantojen ylläpidosta ja torjuntatalkoiden järjestämisestä. Torjuntojen suunnittelu- ja järjestämistyötä tehtiin noin 120 000 eurolla.

Monet yhdistykset ja yksityiset kansalaiset ovat tehneet erinomaista talkootyötä vieraslajien torjumiseksi. On tärkeää, että toimimme vastuullisesti emmekä levitä luontoon sinne kuulumattomia lajeja.

Esa Nikunen

ympäristöjohtaja

Hanna Seitapuro

vs. kaupunkiekologi

Helsingin kaupungin ympäristökeskus

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat