Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Akuuttiin päihdehoitoon pääsee ilman ajanvarausta

Helsingissä pääsee akuuttiin päihdehoitoon ilman ajanvarausta muun muassa psykiatria- ja päihdekeskusten ja päivystyksen kautta.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Nimimerkki Hoitovirheilläkö hoitoa kehitetään? ilmaisi mielipidekirjoituksessaan (HS Ilta 2.5.) huolensa siitä, ettei alkoholisti saa aina tarvitsemaansa hoitoa Helsingissä. Lisäksi kirjoittaja totesi, että Helsingistä puuttuu paikka, jonne kaksoisdiagnoosipotilaat voisivat mennä valvotusti odottamaan psykiatrisen hoidon aloittamista.

Helsingissä pääsee akuuttiin päihdehoitoon ilman ajanvarausta muun muassa psykiatria- ja päihdekeskusten ja päivystyksen kautta. Vieroitushoitoa on mahdollista saada avo- tai osastohoitona. Selviämishoitoaseman palvelu on tarkoitettu asiakkaille, joiden selviämistä täytyy seurata jonkin terveydellisen syyn vuoksi. Akuutin vaiheen jälkeen hoito jatkuu yleensä joko laitoskuntoutuksena tai avohoitona.

Toisin kuin nimimerkkikirjoittaja oli ymmärtänyt, päihdepotilaan psyykkinen arvio pystytään tekemään, vaikka asiakas olisi päihtynyt. Jos arviossa tulee esiin sairaalahoitoa vaativa mielenterveyden ongelma, asiakas voidaan lähettää tahdosta riippumattomaan hoitoon, myös päihtynyt.

Olemme pahoillamme, ettei kirjoittajan ystävä ole saanut välttämättömiksi kokemiaan mielenterveys- ja päihdehoidonpalveluja. Uudistamme sosiaali- ja terveyspalveluja vastaamaan paremmin kaupunkilaisten tarpeita ja odotuksia. Keskeistä uudistamisessa on nimenomaan taata, että monista erilaisista ongelmista kärsivät asiakkaat saavat nykyistä paremmin tarvitsemansa palvelut.

Leena Turpeinen

terveys- ja päihdepalvelujen osastopäällikkö

Mikko Tamminen

psykiatria- ja päihdepalvelujen johtaja

Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat