Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunkibulevardit ovat Helsingin asia

Olisi erikoista, jos Helsingin pitäisi ratkaisuja tehdessään puntaroida muualla Suomessa asuvien automatkoja Helsinkiin.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsinkiin suunnitellut kaupunkibulevardit puhuttavat. Kaupunkisivujen jutussa (HS 1.5.) professori Mari Vaattovaara piti epätarkoituksenmukaisena ”tukkia Helsingin keskustan ainoita sisääntuloväyliä”. Dosentti Anssi Joutsiniemi taas suhtautui epäillen siihen, että ruuhkamaksut saisivat Helsinkiin saapuvat vaihtamaan yksityisautonsa joukkoliikenteeseen. Ruuhkat pahenisivat ja seudun talous kärsisi.

Joutsiniemi saattaa olla oikeassa siinä, että valmius luopua autosta joukkoliikenteen hyväksi ei ole niin suuri kuin Helsinki olettaa. Yksityisauton käyttö on monille elämäntapa. Bensan hinnankorotuksilla on todettu olevan vähän vaikutuksia ihmisten autonkäyttöön, ja myös ruuhkamaksujen vaikutus saattaisi olla pettymys.

Mutta mikä merkitys olisi sillä, jos matka-aika pitenisi selvästi? Jos matka henkilöautolla kestäisi selvästi pidempään kuin joukkoliikennevälineellä, ihmiset saattaisivat jo harkita kulkuvälineen vaihtoa. Kannattaako siis liikenteen ruuhkaantumista pelätä, jos sen seurauksena joukkoliikenteen käyttö lisääntyy?

Autoilu Helsingin kantakaupungissa on nyt sujuvaa. Helsinkiin saapuva voi valita liikennevälineekseen auton tarvitsematta juurikaan kiinnittää huomiota siihen, pääseekö sillä missään järkevässä ajassa perille. Autoilijan näkökulmasta tämä on kiva asia, mutta joukkoliikenteen suosiota tai hengitysilman laatua se ei ole omiaan parantamaan.

Entä pitääkö Helsingin ottaa huomioon kaupunkisuunnittelussaan hollolalaispariskunnan käynti Kansallisteatterissa? Tähän Etelä-Suomen Sanomien pääkirjoituksen (HS Muut lehdet 4.5.) esille nostamaan kysymykseen on helppo vastata: pitää, mutta vain tiettyyn rajaan asti. Jos kaupunkibulevardit katsotaan Helsingissä asuvien ihmisten näkökulmasta hyödyllisiksi, ei niitä tietenkään pidä jättää toteuttamatta sen vuoksi, että hollolalaisten matka-aika henkilöautolla Helsingin kantakaupunkiin pitenee.

On erikoinen ajatus, että Helsingin pitäisi ratkaisuja tehdessään puntaroida sitä, kuinka kätevää hollolalaispariskunnan autoilu Helsingissä on.

Keijo Mattinen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat