Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kioskista voi ostaa ladattavan kertakortin

Matkakortin voi hankkia HSL:n myyntipisteistä, esimerkiksi R-kioskeista ja monista marketeista.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kertalipun ostaminen on huolestuttanut osaa matkustajista, koska suunnitteilla on, että raitiovaununkuljettajat ja lähijunien konduktöörit lopettavat kertalippujen myynnin vuodenvaihteessa.

Sen jälkeenkin kertalipun voi ostaa monin tavoin myös ilman älypuhelinta. Lipun voi ostaa matkakortille ladatulla arvolla eli rahalla liikennevälineiden kortinlukijoilta. Arvolippu on aina kuljettajalta ostettua kertalippua edullisempi. Kun esimerkiksi kuljettajalta ostettava seutulippu maksaa 5,50 euroa, matkakortin arvolla seutulipun saa hintaan 4,04 euroa. Kuntien sisäiselle matkalle kertalippu maksaa 3,20 euroa ja arvolippu 2,06 euroa.

Matkakortin voi hankkia HSL:n myyntipisteistä, R-kioskeista ja monista marketeista. Kortin hinta on 5 euroa. Kausilippua varten kannattaa ostaa henkilökohtainen matkakortti, joita myydään HSL:n palvelupisteissä ja kuntien yhteispalveluissa. Matkailija voi ostaa kioskista kertakortin, joka ladataan kahdeksi tunniksi tai 1–7 vuorokaudeksi.

Kertalippuja voi ostaa myös monilippuautomaateista, joita on joukkoliikenneterminaaleissa, metroasemilla ja keskeisillä pysäkeillä. Lisäksi useille raitiovaunupysäkeille tulee kertalippuautomaatteja. Busseissa kuljettajat myyvät kertalippuja myös vuodenvaihteen jälkeen.

Älypuhelimen käyttäjille näppärin tapa hankkia kertalippu on HSL Mobiililippu, jonka voi tilata puhelimeen ladattavalla maksuttomalla HSL Mobiililippu -sovelluksella. Mobiililippu käy kaikissa liikennevälineissä ja sen voi hankkia kaikille HSL:n matkustusalueille. Lipun hinta määräytyy matkustusalueen mukaan.

Pirkko Lento

osaston johtaja

HSL, matkustajapalvelut

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat