Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ei kaupunkibulevardeja ilman kunnon selvitystä

Kaupunkibulevardit eivät ole mikään itseisarvoinen ideologinen onnela, kuten Helsingin kaupungin päättäjät tuntuvat ajattelevan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat haastatteli tutkijoita kaupunkibulevardien tulevaisuudesta (Kaupunki 1.5.), ja samaa teemaa pohti Keijo Mattinen mielipidesivulla (HS 8.5.). Hyviä pointteja kaikilta.

Työmatkailijana olen itse kaikkiruokainen. Käytän julkisia, omaa autoa, kävelen paljon ja joskus pyöräilen – tilanteesta, tarpeesta, kelistä ja vuodenajasta riippuen.

Autoilijana minua ärsyttävät eniten liikenteen hidastelevat tumpelot, pyöräilijänä ennalta arvaamattomat jalankulkijat ja jalankulkijana kuvitteellista Ranskan ympäriajoa kiitävät piittaamattomat fillaristit.

Julkisessa liikenteessä pattiin ottaa se, että nuoret eivät anna istumapaikkaa vanhemmille. Eli tasapuolisesti mieltä ollaan pahoittamassa.

Kaupunkibulevardit eivät kuitenkaan voi olla mikään itseisarvoinen ideologinen onnela. Näin tuntuu olevan Helsingin kaupungin päättäjien mielestä. Jopa Finnkinon teattereissa leffojen alussa pyöriin nykyään HSL:n pohjoiskoreamaisen kiiluvasilmäinen ponsi siitä, että pyöräteiden kasvu on väistämätöntä, päämäärä on selvillä ja suunta tiedetään. Pelottavaa.

Uskotaan myös siihen, että kun autoilua riittävän paljon hankaloitetaan, kaikki käyttävät julkisia, pyöräilevät hymyssä suin ja ilmakin on kirkkaampaa. Näinköhän?

Tosiasia on kuitenkin se, että Helsinki ympäryskuntineen on suurkaupunki, jossa autojen määrä kasvaa väkisinkin kuin luonnonvoima. Sorry, vihreät.

Se, että esimerkiksi Mannerheimintielle on tehty sunnuntaipäiviksi kuin väkisin jonoja samalla kun bussikaista loistaa typötyhjänä, on suoraan Hölmölästä.

Miten ihmeessä ilma voisi olla puhtaampaa, jos autot seisovat tekemällä tehdyissä jonoissa minuuttikaupalla?

Jospa siis rauhassa selvitettäisiin erilaisia vaihtoehtoja ja näkemyksiä ja kuunneltaisiin, mikä olisi oikeasti järkevintä.

Juha Martelius

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat