Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pidempää matkaa ei enää kannata ostaa

Aikaisemmin tietyissä kampanjoissa Turku–Helsinki-lipun saattoi saada edullisemmin kuin Kirkkonummi–Turku-matkan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Hanna Repo kirjoitti (HS Mielipide 27.4.) rantaradan junaliikenteestä ja -lipuista. Hän kysyi myös VR:n yhteysbussista Kirkkonummelta Karjaalle.

VR laski helmikuussa lippujen hintoja pysyvästi keskimäärin 25 prosenttia. Ennen uudistusta VR:llä oli määräaikaisia kampanjoita, joissa Turku–Helsinki-lipun saattoi saada edullisemmin kuin Kirkkonummi–Turku-matkan. Nyt pidempää matkaa ei ”turhaan” kannata ostaa. Matkan pituus vaikuttaa hintaan: Kirkkonummi–Turku-junalippu on edullisempi kuin Helsinki–Turku-lippu.

Jos matkustajalla on Helsinki–Turku-junalippu, sillä voi matkustaa vain junamatkan kyseisellä välillä, toki lippuun merkittyyn junaan voi tulla väliasemalta.

Jos haluaa matkustaa Kirkkonummelta ensin VR:n yhteysbussilla Karjaalle ja sieltä junalla Turkuun, on lippu ostettava nimenomaan tälle välille sisältäen bussiyhteyden.

Rantaradan matkoista suurin osa tehdään juuri Turun ja Helsingin kaupunkiseutujen välillä. Kirkkonummelta Turun suuntaan menevien matkojen osuus koko rantaradan matkoista on vain noin kaksi prosenttia.

Turun suuntaan kulkeville VR on järjestänyt linja-autoyhteyden Karjaalle, jossa voi vaihtaa länteen menevään kaukojunaan. Toinen vaihtoehto on kulkea Leppävaaran kautta, jossa kaikki kaukojunat ovat pysähtyneet viime syksystä lähtien. Kirkkonummella pysähtyy aamun aikainen vuoro Turkuun ja illan myöhäisvuoro Helsinkiin.

Helsinki–Turku-väli on joukkoliikenteen kilpailluimpia reittejä, jossa liikennöi 28 junavuoron lisäksi kymmeniä bussiliikenteen vuoroja päivittäin.

Ollakseen kilpailukykyinen vaihtoehto VR:n oli laskettava hintoja ja nopeutettava matka-aikaa Helsingin ja Turun välillä. Tämä on tehty liikennettä muuttamalla ja tehostamalla. Uudistukset ovat johtaneet rantaradan matkustajamäärien kasvuun.

Nora Härme

hinnoittelu- ja tuotejohtaja, VR

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat