Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käytännöt vaihtelevat yrityksittäin

Pienyrityksissä luontevin paikka vaikuttaa yrityksen asioihin voi olla yhteinen kahvihetki, joka voi olla päivittäistä arkea.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Miikku Nieminen arveli (HS Mielipide 8.5.), että olisin halunnut unohtaa (HS Mielipide 4.5.) henkilökunnan edustuksen merkityksen työpaikkasopimisen edistämisessä.

Asia on tärkeä. Kun olen johtanut yrityksiä, henkilökunnan edustaja on yleensä ollut mukana hallinnossa. Omat kokemukseni ovat vain myönteisiä.

On kuitenkin olennaista nähdä, että asiaan ei ole yhtä oikeaa ratkaisua. Yritykset ovat erilaisia ja niissä on hyvin erilaisia johtamisjärjestelmiä ja -kulttuureita. Jossakin yrityksessä voi olla luontevaa, että henkilöstöedustaja on hallituksessa. Jossakin voi olla luontevaa, että hän istuu johtoryhmässä.

Monesta pienyrityksestä puuttuu kuitenkin operatiivinen hallitus tai johtoryhmä. Niissä luontevin paikka vaikuttaa yrityksen asioihin voi olla yhteinen kahvihetki, joka voi olla päivittäistä arkea tai parin viikon välein.

Pienyrityksissä työpaikkasopimiseen on erinomaiset edellytykset, sillä niissä on tutkitusti vahva luottamus johdon ja henkilöstön välillä.

Jokaiseen yritykseen pitää löytyä siihen soveltuva malli, eikä yhden ja saman ratkaisumallin tarjoaminen kaikkiin yrityksiin ole viisasta. Olennaista on ratkaista tapa, jolla henkilökunnan osallistumisesta voidaan sopia kullakin työpaikalla koko henkilöstöä edustavan tahon kanssa.

Mikael Pentikäinen

toimitusjohtaja

Suomen Yrittäjät

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat