Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunkibulevardeilla jaetaan tilaa uudelleen

Kunkin omista arvostuksista riippuu, miten uusjakoon suhtautuu.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Juha Marteliuksen mukaan (HS Mielipide 9.5.) kaupunkibulevardit eivät voi olla ”itseisarvoinen ideologinen onnela”. Tämä on totta. Kaupunkibulevardit eivät ole itseisarvo, vaan eräs mahdollinen tapa jakaa rajallista kaupunkitilaa.

Kaupunkibulevardeilla tilaa otettaisiin autoilta ja sitä annettaisiin asumiseen, jalankulkuun, joukkoliikenteeseen ja pyöräilyyn. Kunkin omista arvostuksista riippuu, miten uusjakoon suhtautuu. Jollekulle se voi näyttäytyä autoilun hankaloittamisena, joku saattaa ilahtua paremmista jalankulku- ja pyöräilyolosuhteista. Niin tai näin, kaupunkibulevardien suhteen olisi tärkeä selvittää nimenomaan helsinkiläisten toiveet ja odotukset.

Martelius epäili myös kaupunkibulevardien ympäristövaikutuksia. Ajoneuvojen määrä Helsingin ympäryskunnissa kasvaa, eikä ilmanlaatu paranisi, kun autot seisoisivat ”tekemällä tehdyissä” jonoissa. Mutta kuka loppujen lopuksi jonot tekisi? Ympäryskuntien asukkaat, jotka suuntaavat henkilöautolla Helsingin keskustaan, vaikka keskustaan pääsee erittäin hyvin julkisen liikenteen avulla.

Kaikki eivät kaupunkibulevardien rakentamisen seurauksena varmaankaan siirtyisi julkisen liikenteen tai polkupyörän käyttäjiksi.

Toisaalta tuntuisi myös hölmöläisten hommalta istua päivästä toiseen ruuhkassa henkilöauton ratissa, jos saman matkan taittaisi huomattavasti nopeammin bussilla, metrolla tai junalla.

Uskonkin, että kaupunkibulevardit vähitellen vaikuttaisivat ihmisten liikennevälineen valintaan joukkoliikennettä suosivasti.

Autoilua ideologiana ei tietenkään tarvitsisi hylätä. Helsinkiin vain tultaisiin jollain toisella, kätevämmällä tavalla.

Tuomas Kraft

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat