Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pysäköintipaikkoja saadaan helposti lisää

Virastojen, koulujen ja päiväkotien parkkipaikat tulisi antaa asukkaiden käyttöön silloin, kun toimipaikoissa ei ole toimintaa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kaikkien julkisten verovaroin ylläpidettyjen virastojen, koulujen ja päiväkotien pysäköintipaikat pitää antaa asukkaiden käyttöön silloin, kun toimipaikoissa ei ole toimintaa. Samoin kaupunkien keskustoissa olevat yritykset, joista henkilökunta ja asiakkaat poistuvat virka-ajan päättyessä, voisivat antaa autopaikat paikallisten asukkaiden käyttöön niin ikään viikonloppuisin ja arkisin klo 18–06.

Esimerkiksi Myyrmäen keskustassa on paljon parkkipaikkoja, joita eivät saa käyttää muut kuin virastoissa työskentelevät ja vierailevat. Nämä paikat ammottavat tyhjyyttään kaikki illat, juhlapyhät ja viikonloput.

Monissa uusissa keskustan taloyhtiöissä ei ole kuin muutama vieraspaikka käytössä. Silloin suututtaa kovasti, jos ihan lähistöllä paikkoja on mielin määrin, mutta niitä ei saa käyttää.

Sakottavat yritykset pitävät kyllä huolen siitä, etteivät asukkaiden autot valtaa yritysten ja virastojen parkkipaikkoja kokonaan – pitäväthän parkkisakkofirmat nytkin pysäköintialueet tehokkaasti tyhjinä.

Pysäköintipaikkojen joutoajan vapauttaminen toisi yrityksille paljon hyvää mainosta, ja virastot palvelisivat sillä tavoin kuin pitääkin eli antavat verovaroille vastinetta niin paljon kuin mahdollista.

Miksi parkkipaikkojen pitää olla tyhjinä? Kenen etua se ajaa?

Eeva Pajosmaa

Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat