Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lisää vegaaniruokaa päiväkotilapsille

Meidän tulee muuttaa koko yhteiskuntamme rakenteita vähäpäästöisemmiksi. Päiväkodin ruokapöytä on yksi mainio muutoksen paikka.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin kaupunginhallitus on pohtinut, tulisiko vegaanista ruokavaliota noudattavien perheiden lapsilla olla oikeus vegaaniruokaan päiväkodissa. Kaupungin arvion mukaan vegaaninen ruokavalio olisi selvästi sekaruokavaliota kalliimpi ja palvelisi vain pientä joukkoa helsinkiläisperheitä.

Vegaaninen päiväkotiruoka ei palvele vain pientä erityisryhmää, sillä ruoan ympäristövaikutukset koskettavat kaikkia. Vegaaninen ruoka on keskimäärin ilmastoystävällisempää kuin kasvis- ja sekaruoka. Sen tarjoaminen on vastuullinen valinta tulevaisuuden kannalta.

Päiväkotien ja koulujen ruokailuihin tulisikin sisällyttää nykyistä enemmän vegaaniaterioita kaikille lapsille.

Kun päiväkoteihin saadaan vegaanisia arkiaterioita osaksi normaalia ruokalistaa, karttuu myös käytännön kokemus toimivista ja edullisista resepteistä. Sitä helpommaksi käy myös kokonaan vegaanisen ruokavalion tarjoaminen sitä toivoville.

Päiväkodissa hoidettavien lasten vanhempina kannustamme vegaanisten vaihtoehtojen valtavirtaistamiseen, vaikka emme itse täysin vegaaneja olekaan. Meidän tulee muuttaa koko yhteiskuntamme rakenteita vähäpäästöisemmiksi. Päiväkodin ruokapöytä on yksi mainio muutoksen paikka.

Saku-Matti Mäki

350 Suomi ry

Minna Suihkonen

Ilmastovanhemmat ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat