Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terveyspalveluja huononnetaan

Suuri määrä lääkäreitä, jotka määräävät lääkkeitä esimerkiksi vain läheisilleen, itselleen tai poikkeusoloissa, lopettaa reseptien kirjoittamisen ja niiden uusimisen kokonaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Hallitus on sosiaali- ja terveysministeriön valmistelun pohjalta saanut hyväksytyksi lain, jonka mukaan vuoden 2017 alusta siirrytään yksinomaan sähköisen lääkemääräyksen (e-resepti) käyttöön. Paperi- ja puhelinreseptit hyväksytään vain harvoissa poikkeustilanteissa.

E-reseptistä on viime vuosina tullut ensisijainen tapa määrätä lääkkeitä. E-reseptejä pidetään yleensä toimintaa sujuvoittavina ja parantavina, eikä lääkärikunnalla ole tietääksemme mitään uudistusta vastaan sinänsä.

Järjestelmä on kuitenkin jo nyt osoittautunut alttiiksi tietoteknisille häiriöille. Myöskään monet satunnaisesti lääkemääräyksiä antavat lääkärit eivät todennäköisesti hanki tarvittavaa laitteistoa. Onkin selvää, että suuri määrä lääkäreitä, jotka määräävät lääkkeitä esimerkiksi vain läheisilleen, itselleen tai poikkeusoloissa, lopettaa reseptien kirjoittamisen ja niiden uusimisen kokonaan.

Tämän seurauksena pienehkön mutta merkittävän potilasjoukon palvelu maassamme huononee. Nämä potilaat siirtyvät lisärasitteeksi terveydenhuoltoomme. Muissa Pohjoismaissa paperi- ja puhelinreseptit ovat edelleen käytössä e-reseptin rinnalla tiettävästi ilman suuria haittoja. Miksi siis aiotaan siirtyä nykyistä kankeampaan ja kalliimpaan lääkemääräysjärjestelmään?

Taito Pekkarinen

puheenjohtaja

Jan Lindgren

varapuheenjohtaja

Suomen seniorilääkärit ry:n hallitus

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat