Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päättäjien uranvaihtoihin pitää saada säännöt

On ongelmallista, kun päättävässä asemassa olevat henkilöt siirtyvät silmänräpäyksessä päätöksentekijän pallilta toiselle puolelle pöytää.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty eroaa tehtävästään ja siirtyy kesällä Suomen Terveystalon liiketoimintajohtajaksi (HS 12.5.). Demokratian kannalta on ongelmallista, kun päättävässä asemassa olevat henkilöt siirtyvät silmänräpäyksessä päätöksentekijän pallilta toiselle puolelle pöytää. Päätöksentekijöillä on toki oikeus työllistyä poliitikon uransa jälkeen, mutta kansalaisten luottamuksen säilyttämiseksi on tärkeää, että on olemassa säännöt eturistiriitojen välttämiseksi.

Brysselissä järjestöt ja kansalaiset ovat kritisoineet tätä ”pyöröovien” ilmiötä jo pitkään. Vuonna 2014 EU otti pieniä askeleita avoimuuden suuntaan, kun Euroopan unionin virkamiesten henkilöstösääntöihin lisättiin pykälä, jonka mukaan entiset korkeat EU-virkamiehet eivät saa 12 seuraavan kuukauden aikana palvelusuhteensa päättymisestä lobata entisiä kollegojaan. Komissaarien toimintasäännöt taas kieltävät entisiä komissaareja lobbaamasta entisiä kollegojaan oman vastuusalkkunsa aiheisiin liittyen 18 kuukautta komissaaripestin päättymisen jälkeen.

Olisiko Suomessakin vihdoin aika päivittää politiikkojen ja korkeiden virkamiesten toimintasääntöjä?

Katja Tuokko

European Movement International, hallituksen jäsen, Bryssel, Belgia

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat