Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kypärä lisää pyöräilyn turvallisuutta

Kypärä ei korvaa varovaisuutta, mutta suojaa päätä onnettomuuden sattuessa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mielipidesivulla on kirjoitettu kaupunkipyöristä ja pyöräilykypäristä.

Tällä hetkellä kaupunkipyöräjärjestelmässä ei ole mahdollista lainata tai vuokrata kypärää. HSL:n Tarja Jääskeläinen ja HKL:n Samuli Mäkinen totesivat tämän olevan hankalaa (HS Mielipide 12.5.).

Kaupunkipyörän ja kypärän käytön voi yhdistää vain ottamalla mukaan oman kypärän. Havaintojen perusteella näin jotkut tekevätkin – hienoa.

Useat tutkimukset osoittavat, että pyöräilykypärä suojaa päävammoilta tehokkaasti. Kypärä ei korvaa varovaisuutta, mutta suojaa päätä onnettomuuden sattuessa. Pyörällä myös kaadutaan ja kolaroidaan paljon useammin kuin tilastot kertovat.

Jääskeläinen ja Mäkinen kirjoittivat Australiassa pyöräilyn suosion laskeneen jyrkästi, kun sakollinen kypäräpakko tuli voimaan. Tutkimustulokset maan lainsäädännön vaikutuksista pyöräilyn määrään ovat kuitenkin ristiriitaisia.

Helsingissä kaksi kolmesta pyöräilijästä käyttää kypärää. Laskentojen mukaan pyöräilyn määrä kasvaa jatkuvasti. Kypärän käyttö ja pyöräilyn suosio voivat siis yleistyä samanaikaisesti.

Tieliikennelakia uudistetaan parhaillaan. Muistutan, ettei lakiesitys ole vielä lähtenyt edes lausunnoille saati ollut eduskunnan käsittelyssä. Yksittäisten lainkohtien todennäköisyyksiin ei tällä hetkellä ole perusteltua ottaa kantaa.

Pasi Anteroinen

järjestöpäällikkö, Liikenneturva

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat