Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isän hyväksyntä ei poista epätasa-arvoa

Mitkä syyt johtavat siihen, etteivät isät anna edes vastausta oikeudelle omia lapsiaan koskevassa asiassa?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomissa kirjoitettiin (10.5. ja 11.5.) huoltajuusratkaisuista. Yksi päähavainto oli, että äitejä ei huoltajuusasioissa suosita, vaikka heille myönnetään useammin yksinhuoltajuus. Tämä ei kuitenkaan ollut ongelmallista, koska isät eivät lainkaan vastanneet oikeudelle tai suostuivat äidin vaatimukseen yksinhuoltajuudesta.

Ilahduttava lähestymistapa suosimisen ja syrjimisen teemaan sekä sukupuolten väliseen tasa-arvoon ylipäätään. Vastaavaa ajatusmallia voisi käyttää myös palkka-asioista keskusteltaessa. Vaikka jollain alalla, työpaikalla tai työtehtävässä mies saisikin naista parempaa palkkaa, tämä ei ole ongelma tai miehen suosimista, koska nainen on työsopimuksen allekirjoittaessaan suostunut työskentelemään sovitulla palkalla.

Vai olisiko huoltajuusratkaisuidenkin kohdalla syytä kysyä, mitkä syyt johtavat siihen, etteivät isät anna edes vastausta oikeudelle omia lapsiaan koskevassa asiassa? Onko taustalla joitakin sinänsä neutraalilta vaikuttavia rakenteita ja käytäntöjä, jotka ohjaavat tai johtavat epätasa-arvoiseen tilanteeseen, ainakin lukujen valossa?

Arttu Piipponen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat