Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hämeenlinnasta on yhä hyvät yhteydet

Lisäämällä nopeiden junavuorojen määrää voimme vastata asiakkaiden toiveisiin nopeammista junavuoroista muualle Suomeen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Urpo Koivisto kirjoitti (HS Mielipide 7.5.) VR:n ilmoittamista nopeutuvista junamatkoista.

Yksi isoimmista kesäkuussa tehtävistä muutoksista on Helsingin ja Tampereen välisen reitin nopeuttaminen siten, että joka tunnilla on nopea, 1,5 tunnin yhteys, joka pysähtyy vain Pasilassa ja Tikkurilassa. Lisäämällä nopeiden junavuorojen määrää voimme vastata asiakkaiden toiveisiin nopeammista junavuoroista muualle Suomeen: Seinäjoelle, Vaasaan, Ouluun, Jyväskylään ja Poriin.

Muutokset puhuttavat asiakkaita ja päättäjiä radanvarsikaupungeissa. Esimerkiksi Hämeenlinnasta on ollut vuoroja tunnin välein, mutta käytännössä valtaosa asiakkaista käyttää junaa ruuhka-aikoina, aamulla ja iltapäivällä. Vaikka kaikki Tampereelle menevät junat eivät kesäkuun muutosten jälkeen pysähdy Hämeenlinnassa, vuorot on kuitenkin suunniteltu siten, että työssä käyminen junalla onnistuu hyvin.

Kaikki käytetyimmät junavuorot säilyvät ennallaan. Yhteensä Hämeenlinnassa pysähtyy vastedes 22 kaukoliikennejunaa sekä 14 taajamajunaa päivässä eli yhteensä 36 junaa. Vertailun vuoksi Helsingin ja Turun välillä on päivittäin 28 vuoroa. Riihimäeltä puolestaan kulkee Helsingin suuntaan ja pohjoiseen runsaasti kauko-, taajama- ja lähijunia.

Kirjoittajan mainitsemista muutoksista Riihimäen ja Lahden välin junaliikenteeseen on päättänyt liikenne- ja viestintäministeriö.

Antti Tuominen

kaukoliikenteen suunnittelujohtaja, VR

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat