Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Integroidut toimintamallit tuovat uusia lähipalveluja

Uutta teknologiaa hyödyntävillä ensihoitomalleilla potilaita voidaan hoitaa kotona tai palveluasunnoissa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa (10.5.), että heillä on valtavat kannustimet voittaa asiakkaita, ja yritysten liikevaihto tulee kaksinkertaistumaan.

Sote-uudistuksen tärkein tavoite on luoda alueellisesti integroitu palvelujärjestelmä, joka hyödyntää digitalisaatiota ja sen varaan tehtyjä uusia toimintamalleja. Digitalisaatio ei ole palvelujen keskittämistä eikä määrän ja suuruuden ekonomiaa. Digitalisaatio on hajauttamista ja arvon tuottamista. Tämä merkitsee käytännössä sitä, että yhä useammat kansalaiset voivat hoitaa sairauksiaan itse tai yhdessä omaisten kanssa vain yhteistä tietoa hyödyntämällä.

Etelä-Karjalassa saatujen kokemusten mukaan uudet integroidut toimintamallit kotikuntoutuksessa vähentävät merkittävästi muiden sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttämistä. Uusilla integroiduilla ja uutta teknologiaa hyödyntävillä ensihoitomalleilla potilaita voidaan hoitaa kotona tai palveluasunnoissa. Läheskään kaikkia ei tarvitse kuljettaa päivystykseen. Uuden teknologian ja liikkuvien palvelujen yhdistäminen tuo kokonaan uudenlaisia lähipalveluja myös syrjäisille alueille.

Kaikilla näillä uusilla palveluilla ja toimintamalleilla palvelujärjestelmää voidaan hajauttaa ja tuottaa kansalaisille uudenlaista arvoa.

Näissä esimerkeissä kannustimena ei ole voittaa uusia asiakkaita, vaan voittaa itsenäisesti toimivia ja toimintakykyisiä kansalaisia, jotka käyttävät mahdollisimman vähän sosiaali- ja terveyspalveluja. Kolmen miljardin euron säästö ei synny siitä, että kaikki osapuolet pyrkivät liikevaihdon kaksinkertaistamiseen.

Pentti Itkonen

toimitusjohtaja, Eksote

Lappeenranta

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat