Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jätin politiikan miesten sikailun takia

Nuorilta naisilta vaaditaan turhankin tiukkaa nahkaa, jotta seksuaalinen häirintä ei tule iholle.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ranskassa politiikan naisvaikuttajat ovat nousseet kapinaan sovinismia vastaan (HS Ulkomaat 16.5.).

Politiikan parissa esiintyvä häirintä, alentuva käytös ja suoranainen häirintä eivät ole vieraita ilmiöitä Suomessakaan. Eduskunta-avustajien kohtaamasta häirinnästä puhuttiin muutama vuosi sitten, ja sen jälkeen kohtelu on parantunut merkittävästi. Ongelma siirtyi kuitenkin muualle, illanviettoihin ja puolueiden sisäisiin tapahtumiin.

Sosiaalinen media on tarjonnut uuden alustan ottaa nuoriin tyttöihin yhteyttä, kannustaa heitä uralla eteenpäin ja luoda vaikutelman, että vanhempi mieshenkilö voisi avittaa uranousua. Tätä tapahtuu puoluekentällä laajasti. Ongelmasta ollaan tietoisia – harvassa ympäristössä pikkujuorut ja isommat jutut leviävät niin laajasti kuin politiikan maailmassa. Teoista ja sanoista kuitenkin vaietaan.

Politiikassa vallitsee edelleen miesten keskinäinen sopimus: kaverin selkä pestään ja selusta suojataan. Nuorilta naisilta vaaditaan kovaa pokkaa ja turhankin tiukkaa nahkaa, jotta seksuaalinen häirintä ei tule iholle.

Olen yksi niistä, joille herrojen keskinäinen sikailu oli liikaa. Kaltaisiani on monia. Me naiset annamme periksi ja siirrymme muualle työelämään. Sinne, missä naisten kohtelu on sivistynyttä ja tasa-arvoista.

Entinen puolueaktiivi

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat