Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työntekijän ei tarvitse sietää huonoa käytöstä

Työturvallisuuslain mukaan työnantajan ja työntekijöiden on yhteistoiminnassa ylläpidettävä ja parannettava työturvallisuutta työpaikalla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Erja Yläjärvi kiinnitti huomiota (HS Merkintöjä 14.5.) suomalaisten työssään kohtaamaan surkeaan käytökseen. Työelämässä ei kuitenkaan tarvitse sietää luokatonta käytöstä. Niin sanoo myös laki.

Työturvallisuuslain mukaan työnantajan ja työntekijöiden on yhteistoiminnassa ylläpidettävä ja parannettava työturvallisuutta työpaikalla. Työntekijän on työpaikalla vältettävä sellaista muihin työntekijöihin kohdistuvaa häirintää ja muuta epäasiallista kohtelua, joka aiheuttaa heidän turvallisuudelleen tai terveydelleen haittaa. Lain mukaan työnantaja on kuitenkin se, joka on velvollinen huolehtimaan työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä työssä.

Laissa on nimenomainen säännös häirinnästä. Jos työssä esiintyy työntekijään kohdistuvaa hänen terveydelleen haittaa tai vaaraa aiheuttavaa häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, työnantajan on asiasta tiedon saatuaan ryhdyttävä toimiin epäkohdan poistamiseksi. Työturvallisuuslain tarkoittaman häirinnän aiheuttaja voi olla myös työpaikan ulkopuolinen henkilö, esimerkiksi asiakas.

Rikoslaissa on pykälä työturvallisuusrikoksesta. Työnantaja tai tämän edustaja voidaan tuomita rangaistukseen esimerkiksi siitä, että hän mahdollistaa työturvallisuusmääräysten vastaisen tilan jatkumisen.

Leo Suomaa

työsuojeluosaston osastopäällikkö sosiaali- ja terveysministeriö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat