Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuoren naisen ­arvon ei pitäisi olla hänen kauneudessaan

Nuoren naisen arvon ei pitäisi olla hänen kauneudessaan, vaan hänen älyssään, nopeudessaan, ahkeruudessaan tai huumorintajussaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mielipidesivulla (HS 18.5.) äiti kirjoitti kolmen miehen ikävistä kommenteista, kun he olivat arvostelleet hänen alaikäisen tyttärensä vartaloa.

On totta, että naisen elämästä saattaa tuhrautua jopa vuosia oman ulkonäön murehtimiseen. Väittäisin, että tällä vatvomisella on jopa yhteiskunnallista merkitystä. Potentiaalia jää valtavasti käyttämättä opiskeluissa ja työelämässä. Myös monien mielenterveys järkkyy.

Jos fiksun ja pätevän naisen viiden vuoden tavoitteena ei ole palkankorotus vaan laihtua viisi kiloa, ollaan menty metsään. Ongelma on todellinen, mutta tuttu ja turvallinen miesten syyttäminen ei ikävä kyllä ole ratkaisu. Kuten niin moniin harmillisiin asioihin, tähänkin löytynee ratkaisu meistä itsestämme. Olisiko siis jo aika lopettaa turha peiliin katsominen ja keskittää älyllinen ja fyysinen energiamme tuottavimpiin asioihin? Me voimme itse päättää, kenen ja millaisia kommentteja pidämme merkityksellisinä. Nuoren naisen arvon ei pitäisi olla hänen kauneudessaan, vaan hänen älyssään, nopeudessaan, ahkeruudessaan tai huumorintajussaan.

Takaisin miesten parjaamiseen: kasvattajien vastuu on paljon suurempi kuin satunnaisen kadunmiehen. Osoittakaamme siis nuorille selkeästi, mitkä asiat ovat elämässä tärkeitä ja tavoiteltavia ilman että oma toimintamme on sen kanssa lainkaan ristiriidassa. Esimerkin voima on uskomaton!

Eeva Silén

kasvatustieteiden maisteri,

luokanopettaja, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat