Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ensihoito säilyy lähipalveluna

Tarkoitus on, että ensihoitoyksiköt muodostavat päivystävien sairaaloiden kanssa asukkaita palvelevan toiminnallisen kokonaisuuden.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ensihoidon ylilääkärit (HS Mielipide 18.5.) ilmaisivat huolensa ensihoitopalvelun järjestämisestä sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen yhteydessä. Heidän huolensa on aiheeton, sillä se perustuu ilmeisesti väärinkäsitykseen tulevan sote-uudistuksen sisällöstä.

Hallituksen 5. huhtikuuta tekemien linjausten mukaan ensihoito osoitetaan viiden yliopistollista sairaalaa ylläpitävän maakunnan tehtäväksi. Sosiaali- ja terveydenhuollon päivystysrakennetta uudistetaan siten, että vaativa ja laaja-alainen ympärivuorokautinen päivystys koottaisiin 12 sairaalaan. Muut keskussairaalat jatkaisivat erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteispäivystysyksikköinä.

Päivystysverkosto suunnitellaan valtakunnalliseksi kokonaisuudeksi. Tämä edellyttää kentällä liikkuvan ensihoitopalvelun toiminnan suunnittelua ja resurssien käyttöä maakuntaa suuremmilla alueilla. Ensihoitoyksiköitä pitää pystyä käyttämään tehokkaasti maakuntien rajoista riippumatta.

Ensihoitokeskukset, jotka sijoittuvat niihin viiteen maakuntaan, joissa on yliopistollinen keskussairaala, ohjaavat tulevassa uudessa sote-rakenteessa ensihoitopalvelua vastuualueellaan yhtenä kokonaisuutena. Tarkoitus on, että ensihoitoyksiköt muodostavat päivystävien sairaaloiden kanssa asukkaita palvelevan toiminnallisen kokonaisuuden.

Päivystysmuutosten yhteydessä ensihoidollisen lähipalvelun tarve vain korostuu. Väestön tarpeisiin vastaavan kokonaisuuden suunnittelussa on otettava huomioon myös alueen muut sosiaali- ja terveydenhuollon lähipalvelut. Valmistelutyö jatkuu ja yksityiskohdat täydentyvät työn edetessä.

Liisa-Maria Voipio-Pulkki

johtaja, sosiaali- ja terveysministeriö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat