Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Älkää antako hyödyttömiä neuvoja

Haukkumisen sijaan energia kannattaisi käyttää ongelmien ratkomiseen. Se hyödyttäisi enemmän meitä kaikkia.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Tämä on kaikille teille, jotka kritisoitte tilanteestaan kirjoittanutta yksinhuoltajaa verkossa (HS Mielipide 19.5.). On selvää, ettei teillä ole kokemusta siitä, miten sosiaalitoimisto toimii, miten tulot lasketaan yhteen tai miten toimeentulotuen perusosa muodostuu. Silti useimmat teistä olivat sitä mieltä, että kirjoittajan kaikki ongelmat olisivat helposti hoidettavissa tuosta vain.

Yksinhuoltajaa kehotettiin menemään töihin. Oletteko huomanneet, että Suomessa on 500 000 työtöntä ja avoimia työpaikkoja vain joka kymmenennelle? Ne loput yhdeksän ilman työpaikkaa jäävät eivät ole luusereita, tyhmiä tai laiskoja. Heillä vain ole työpaikkaa, josta saisi palkkaa.

Yksinhuoltajaa kehotettiin etsimään myös edullisempaa asuntoa. Oletteko huomanneet, että vaikka pääkaupunkiseudulla varmasti on juuri nyt kymmeniä, jopa satoja alle 800 euron vuokra-asuntoja tarjolla, jo yksin kaupungin vuokra-asuntoa etsii yli 20 000 taloutta ja vapailla markkinoilla vielä paljon useampi? Edullisen asunnon saaminen on työpaikkaa suurempi lottovoitto.

Lopettakaa ihmisten haukkuminen ja tyhmien ja hyödyttömien neuvojen jakaminen. Niiden avulla vain varmistatte, että ihmiset, joilla on jo nyt tiukkaa, eivät ikinä pääse jaloilleen. Haukkumisen sijaan energia kannattaisi käyttää ongelmien ratkomiseen. Se hyödyttäisi enemmän meitä kaikkia.

Tiina Sandberg

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat