Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isovanhempien jaksamisella on rajansa – ystäväni väsyi lastenlasten jatkuvaan hoitoon

Mummia ja vaaria pyydetään ja hälytetään avuksi milloin sairastelun, milloin vanhempien työmatkojen tai harrastusten vuoksi.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Eläkeläisten työ ja uurastus jatkuvat – eikä aina omasta aloitteesta tai halusta. Tämän sain hiljattain havaita, kun tapasin itseni kanssa yhtä aikaa eläkkeelle jääneen ystäväni. Hän teki elämäntyönsä henkisesti vaativalla, aikataulutetulla ja vastuullisella työpaikalla.

Vaikka eläkepäiviä on takana jo muutama vuosi, hän on yhä aikataulutettu ja kiinni muiden tekemissä suunnitelmissa. Tämä johtuu isovanhemmuudesta. On kolme lasta, joilla kaikilla on lapsia.

Mummia ja vaaria pyydetään ja hälytetään avuksi milloin sairastelun, milloin vanhempien työmatkojen tai harrastusten vuoksi. Lastenlasten on kunkin vuorollaan myös päästävä isovanhemmille yökylään, jopa koko viikonlopuksi. Siinä jäävät toteutumatta isovanhempien omat suunnitelmat ja harrastukset.

Yhden lapsen perhe asuu ulkomailla. Sieltä koko perhe tulee mummin ja vaarin pikkukotiin jopa useiksi viikoiksi.

Ystäväni on väsynyt, ja oma jaksaminen on koetuksella. Ristiriitatilanne on kuluttavaa: lapsenlapset ovat rakkaita, heitä haluaa nähdä ja heitä hoitaa, mutta rajansa kaikella. Omien lasten pyynnöistä ei raaski eikä pysty kieltäytymään.

Viisautta ja ymmärrystä lapset: Lastenhoito voi olla itsellennekin rankkaa. Ikääntyneelle ihmiselle se voi olla vielä rankempaa. Te ette välttämättä tiedä ”totuutta” mummin ja vaarin jaksamisesta, koska sitä ei hennota teille näyttää ja kertoa.

Iloinen eläkeläinen?

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat