Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ei ole yhdentekevää, kuka auttaa vanhusta

Posti ei voi korvata esimerkiksi lähihoitajan tai sairaanhoitajan osaamista ja vanhuksen tilan arviointia.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Posti on laajentamassa toiminta-aluettaan kotipalveluihin. On hyvä, että yritetään löytää uusia toimintatapoja ja hyödyntää jo olemassa olevia resursseja. Muutoksessa on kuitenkin tärkeää huomioida kaksi asiaa.

On selvästi määriteltävä ne tehtävät, mitkä kuuluvat Postille ja mitkä taas koulutetulle sairaanhoidollisen tai lääketieteellisen koulutuksen saaneelle henkilöstölle. Postikaan ei voi korvata esimerkiksi lähihoitajan tai sairaanhoitajan osaamista ja vanhuksen tilan arviointia. Sen sijaan Postin työntekijät hoitanevat hyvin esimerkiksi ruohonleikkuun, roskien viennin ja siivoustehtävät. Käynti voi myös piristää vanhuksen pitkää päivää. Hyvää perehdytystä ja palveluhenkistä asennetta tarvitaan toki niissäkin tehtävissä.

Toinen asia on, että muutos vaatii erityistä huomiota siihen, soveltuuko työntekijä palvelutehtäviin. Tehtävä vaatii myös nuhteetonta taustaa, esimerkiksi rikosten suhteen.

Ketä tahansa ei voida päästää ihmisen yksityisimmälle alueelle: kotiin. Vanhukset ja muut kotihoidon palveluja tarvitsevat ovat haavoittuvassa asemassa. Siksi on minimoitava riskit heidän tilanteen hyväksikäytöstä, kun uusia palvelumalleja otetaan käyttöön.

Mia Laiho

lääketieteen tohtori, erikoislääkäri, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat