Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onko hometaloja Ruotsissa ja Norjassa?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

On ahdistavaa ja surullista lukea toinen toistaan karmeampia kertomuksia ihmisten kohtaloista ja kärsimyksistä homeongelmiin liittyen. Yksi näistä oli kirjoitus ”Home suistaa perheitä talousvaikeuksiin” (HS Mielipide 18.5.).

Ihmisten työkyvyn ja elämänilon säilymisen kannalta on tärkeintä, että saa tulla koulusta, töistä ja muista toimista kotiin lepäämään ja keräämään voimia. Jos ihmisellä ei ole turvallista ja terveellistä leposijaa edes yöksi, hän uupuu.

Suomessa on puhuttu hometaloista hyvin kauan. Mitään parannusta ei tunnu löytyvän. Taloihin tehtävät korjauksetkin joudutaan uusimaan moneen kertaan.

Kiinnostavaa olisi tietää, millainen talojen hometilanne on esimerkiksi Ruotsissa tai Norjassa, joissa ilmasto-olosuhteet ovat lähes samankaltaiset kuin Suomessa. Katastrofaalisia kertomuksia hometaloista ei ole ainakaan Suomeen asti kantautunut.

Mikä on homeiden ja muiden sisäilmamyrkkyjen aiheuttama tilanne naapurimaissamme? Vertailujen avulla voisi selvitä joitakin eroja esimerkiksi talojen rakennustavoissa, rakennusmateriaaleissa sekä rakentamisen valvonnassa.

Leena Löyttyniemi

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat