Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Linja 560 ei pelasta Kehä I:n ruuhkilta

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Anniina Kitula kirjoitti (HS Mielipide 18.5.) Kehä I:n ruuhkautumisesta ja ehdotti ruuhkassa autoilulle vaihtoehtoiseksi ratkaisuksi linjan 560 jatkamista Myyrmäestä Leppävaaraan.

Runkolinja 560 liikennöi poikittain Vuosaaren ja Myyrmäen välillä. Reitin jatkamista Leppävaaran kautta Matinkylään selvitetään parhaillaan. Valitettavasti meneillään olevaan Kehä I:n remonttiin ei jatko ehdi avuksi.

HSL:n suunnittelema ja tilaama liikenne rahoitetaan puoliksi lipputuloin ja puoliksi omistajakuntien varoista. Näin suuria reittimuutoksia ei voi tehdä ilman kuntien kanssa tehtyä tarkkaa suunnittelua ja budjetointia.

Suorin reitti Myyrmäestä Leppävaaraan kulkisi Lintulaaksontien jatketta pitkin, mutta katua ei vielä ole olemassa ja kaavakin puuttuu. Vaihtoehtoisten reittien selvitystyö ja toteutus vievät aikansa.

Runkolinja vaatii toimenpiteitä katu- ja pysäkkiverkkoon nopeuden säilyttämiseksi runkolinjamaisena. Pitempi reitti vaatii myös suurehkon määrän lisää runkolinjoille soveltuvia korkeatasoisia busseja. Ajatus on hyvä ja kannatettava, mutta aikataululliset realiteetit eivät mahdollista ehdotettua muutosta.

Tero Anttila

osaston johtaja, HSL

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat