Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtio on vetäytymässä vastuistaan

Olemmeko todella valinneet ja valtuuttaneet edustajamme myymään valtion palvelut voittoa hamuavalle pääomalle?

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Hallitus aikoo yhtiöittää Suomen. Prosessi on jo hyvässä vauhdissa.

Julkiset kiinteistöt, rautatiet, posti ja sähköntuotanto ovat jo yhtiöinä. Listalla on paljon muutakin, kuten tiestö ja sairaanhoito. Nämä kaikki ovat yhteiskunnan perusinfraa, jonka tulee toimia ja josta valtion tulisi pitää huolta. Niiden tehtävä ei ole tuottaa voittoa vaan palveluja omakustannushintaan.

Nyt tarvittaisiin perusteellinen arvojen tarkistus ja asenteen muutos. Valtio pyrkii eroon velvoitteistaan. Olemmeko todella valinneet ja valtuuttaneet edustajamme myymään valtion palvelut voittoa hamuavalle pääomalle? Tätäkö varten me maksamme veroja?

Uudessa yhtiöitetyssä Suomessa maksamme varmasti edelleen veroja ja sen lisäksi kaikista palveluista ylihintaa, jotta sijoittajat saavat voittonsa.

Jos tämä on tavoite, niin pannaan Suomi huutokauppaan. Kiina voisi ostaa koko Suomen hyvään hintaan, joka sitten jaettaisiin kansalaisille, jotta voimme muuttaa veroparatiiseihin. Putinkin saattaisi olla kiinnostunut osallistumaan huutokauppaan.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) peruste omaisuuden myynnille on, että siten saadaan pääomia liikkeelle ja voidaan tehdä investointeja. Mihin poliitikot ovat investoimassa? Missä ovat tuottavat ajatukset?

Onko kannattavia kohteita? Kuvaputkitehdas Valco on varoittava esimerkki poliitikkojen talouskyvyistä.

Jos on hyviä suunnitelmia, nyt saa rahaa lainaksi lähes nollakorolla. Siitä vain investoimaan. Hyvät yritykset luovat työpaikkoja, talouskasvua ja maksavat velkansa itse ilman verovaroja ja tukiaisia. Osinkotuloja saadaan jo valtion omistuksessa olevista pörssiyhtiöistä, jos niitä ei myydä.

Matti Seppälä

Iittala, Hämeenlinna

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat