Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lisää tekonurmikenttiä Helsinkiin

Lasten jalkapalloharrastus on kovassa kasvussa Helsingissä. Valitettavasti harrastukseen sopivien tekonurmikenttien määrä ei alkuunkaan vastaa kysyntää.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Pienten tyttöjen isänä olen huomannut, että lasten jalkapalloharrastus on kovassa kasvussa Helsingissä. Valitettavasti harrastukseen sopivien tekonurmikenttien määrä ei alkuunkaan vastaa kysyntää. Sen sijaan hiekkakenttiä on tarjolla runsaasti, mutta ne naarmuttavat kaaduttaessa lasten polvet eivätkä ne ole harrastuskelpoisia talvisin.

Helsingin kaupunki uudistaa yhden hiekkakentän vuodessa tekonurmikentäksi. Nykyinen tahti on varsin hidas, kun ottaa huomioon väestönkasvun ja harrastajamäärän lisääntymisen.

Uuden tekonurmikentän investointikustannus on ratkaisusta riippuen puolesta miljoonasta eurosta yhteen miljoonaan euroon, eikä vuosittainen kustannus eroa paljonkaan hiekkakentästä. Ymmärrän kaupungin taloustilanteen, mutta vuosien varrella harrastavaa henkilöä kohden summa on erittäin pieni.

Asiaa ei tulisi ajatella pelkästään liikuntabudjetin kautta. Laajemmin ajatellen yhteiskunta säästäisi siinä, että pienten jalkapalloilijoiden vanhemmat selviäisivät vähemmillä matkoilla ja työajan menetyksillä sekä harjoitusvuorot saataisiin myöhäisillasta alkuiltaan. Toinen laajempi kysymys on se, että kynnys lapsen harrastamiselle saataisiin mahdollisimman matalaksi. Viereinen tekonurmikenttä on houkuttelevampi paikka liikkumiseen kuin pölyinen ja kuralätäköiden täyttämä hiekkakenttä.

Toivoisin poliittista tahtoa sekä kaupungin rahoitusta, jotta saataisiin lisää tekonurmikenttiä.

Julkisen lisärahoituksen lisäksi mukaan kannattaisi ottaa rohkeammin yksityistä sponsorirahaa.

Mikko Savelius

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat