Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hyvä suunnittelu parantaa liikenneturvallisuutta

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Veikko Pöyhönen kiinnitti kirjoituksessaan (HS Mielipide 18.5.) huomiota jalankulkijoiden, erityisesti näkövammaisten, ja pyöräilijöiden välisiin konflikteihin. Hänen kokemuksensa kertovat, mitä erityisesti havaintokyvyiltään alentuneet joutuvat liikenteessä kokemaan ja miten esteettömyys ei toteudu.

Polkupyörä on ajoneuvo. Pyöräliikennettä ei pidä ohjata jalankulkijoiden sekaan vaan ensisijaisesti ajoradalle tai jalankulusta erotetuille väylille. Nykyisin jalkakäytävä, yhdistetty jalkakäytävä ja pyörätie tai maaliviivalla erotettu jalkakäytävä ja pyörätie eivät usein eroa rakenteellisesti mitenkään toisistaan. Sekä jalankulkijoiden että pyöräilijöiden on vaikeaa tietää, missä kunkin kuuluisi kulkea. Ohittava tai kohtaava pyöräilijä tulee siksi usein jalankulkijalle yllätyksenä. Selkeät ja turvallisiksi koetut väylät vähentävät jalkakäytävällä pyöräilyä ja liikenteen osapuolten välisiä ristiriitoja.

Kannustamme kuntia ja valtiota pyöräliikenteen väyliä rakentaessaan käsittelemään jalankulkua ja pyöräliikennettä eri liikennemuotoina, joilla on omat erityispiirteensä. Tämä parantaa molempien liikennemuotojen sujuvuutta ja turvallisuutta. Helsinki on jo menossa oikeaan suuntaan.

Matti Kinnunen

puheenjohtaja, Helsingin Polkupyöräilijät ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat