Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isovanhemmat eivät tarjonneet perheellemme apua kriiseissä

Moni lapsiperhe on ilman tukiverkkoja ja kärsii yksinäisyydestä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Nimimerkki Iloinen eläkeläinen? kirjoitti 22. toukokuuta isovanhempien väsymisestä lastenlasten hoitoon. Kirjoittaja oli havainnut ystävänsä väsymyksen ja pyysi yleisellä tasolla lapsilta viisautta ja ymmärrystä mummon ja vaarin jaksamisen rajoja kohtaan.

Olen kirjoittajan kanssa samaa mieltä siitä, ettei isovanhempia tule käyttää ilmaisina lastenhoitoautomaatteina, joiden elämä alkaa pyöriä lapsiperheen aikataulujen mukaan. Jaksamisongelmista tulee kertoa lapsille, vaikkei oikein hennoisikaan.

Oma kokemukseni aiheesta on päinvastainen, sillä oma perheemme on saanut selvitä masennuksesta, keskoslapsen syntymästä sekä parisuhdekriisistä lähes kokonaan yhteiskunnan tukiverkostojen turvin. Isovanhemmat eivät ole tarjonneet apuaan, vaikka viettävät kukin tahoillaan muutoin aktiivista elämää mökkeillen ja matkustellen. Isovanhemmat näkevät lapsenlapsiaan ja meitä kyllä mielellään perheenä, mikä on toki hienoa ja arvokasta sekin. Joskus tämä ”rusinat pullasta” -mentaliteetti kuitenkin aiheuttaa pettymystä, sillä perheemme tilanne on ollut hyvin vaikea ja apu olisi ollut tervetullutta.

Isovanhempia käytetään joissakin tapauksissa hyväksi liikaa, mutta ongelma on myös toisessa ääripäässä: moni lapsiperhe on ilman tukiverkkoja ja kärsii yksinäisyydestä.

Isovanhempi, olet lapsiperheelle tärkeä: tarjoamalla rajojesi puitteissa joskus lastenhoito- tai muuta apua voit ennaltaehkäistä monia ongelmia, sillä lastenhoito todella on raskasta, oli sitten nuori tai vanha.

Väsynyt äiti

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat