Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jokainen sukupolvi hoitakoon itse asiansa?

Olen ajatellut perheeni olevan jotenkin erilainen, kun isovanhemmat eivät ole halunneet hoitaa lapsiani, mutta tämä näyttääkin olevan uusi normi.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Tulin surulliseksi lastenlapsien hoitoa koskevista kirjoituksista (HS Mielipide 22.5. ja 23.5.). Omat sukulaisverkostoni ovat kovin harvat. Olenkin usein toivonut, että olisin voinut saada apua ja tukea omilta tai mieheni vanhemmilta – tällaisen sukupolvien välisen auttamisen olen luullut olevan normaalia ihmisten välistä kanssakäymistä.

Olen ajatellut perheeni olevan jotenkin erilainen, kun isovanhemmat eivät ole halunneet hoitaa lapsiani, mutta tämä näyttääkin olevan uusi normi. Itse olen aikoinaan viettänyt vuosittain useita viikkoja maalla isoäitini luona vanhempieni ollessa työssä.

Jos tämä on vanhemman polven vallitseva ajatus, tuntuu kovin oudolta, että yhteiskuntamme odottaa meidän lapsiperhearkea elävien aikuisten lasten hoitavan omien velvollisuuksiemme lisäksi uupumukseen saakka myös vanhenevan polven asiat, kun he eivät itse siihen enää kykene. On kovin vaikea antaa, jos ei ole saanut oikein mitään.

Uupunut tytär

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat