Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaisten elintaso nousi 1950-luvulla kohisten

Maassa vallitsi kuri ja järjestys Juho Kusti Paasikiven ja Urho Kaleva Kekkosen johdolla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Vihreät poliitikot kauhistelevat Juha Sipilän (kesk) hallituksen toimia: maata ollaan viemässä takaisin 1950-luvulle.

Vihreät ovat kenties ottaneet oikeat asiat esiin – sosiaaliturva, työelämän pelisäännöt, elinkeinorakenne – mutta valinneet väärät esimerkkivuodet huonoista ajoista.

Vuodesta 1950 alkoi Suomessa nousukausi, jonka aikana elintaso nousi kohisten. Tämä johtui useastakin syystä. Kesäkuussa 1950 alkanut Korean sota nosti puutavaran hintoja maailmalla, ja Suomen vienti veti hyvin.

Sotakorvaukset Neuvostoliitolle olivat vielä vuosina 1944–1948 raskaasti painaneet valtiontaloutta (vuositasolla 15–16 prosenttia), mutta vuosina 1949–1952 korvaukset olivat enää 5–7 prosenttia valtion menoista.

Maassa vallitsi kuri ja järjestys presidenttien Juho Kusti Paasikivi (1946–1956) ja Urho Kaleva Kekkonen (1956–1981) johdolla. Helsingin olympialaiset piristivät mieltä. Sosiaalietuuksia oli kenties vähemmän, mutta asiat olivat muuten hyvin.

Pääministeri Sipilän hallitus tekee voitavansa nostaakseen Suomen siitä ahjosta, johon olemme osittain itse itsemme saattaneet.

Valtion menoja on pakko supistaa nykyisestä sille tasolle, jolla oltiin ennen vuosituhannen vaihdetta. Lainarahalla eläminen on lopetettava, tai ainakin lainaamisen tahdin on hidastuttava.

Velkojen takaisinmaksusta ei juuri puhuta eikä sellaiseen ilmeisesti edes pyritä. Tämä vaikuttaa suoraan valtion lainaaman rahan korkotasoon, nostavasti tietenkin.

Heikki Riit’aho

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat